От 10:00 ч. днес в Дирекция „Бюро по труда“ Ботевград се проведе ежегодната трудова борса. Инициативата бе открита от Маргарита Терзийска – директор на Дирекция „Бюро по труда“. Тя пожела успех както на работодателите, така и на лицата, търсещи работа. „Целта на трудовата борса е да осъществи директен контакт между двете страни.”, подчерта Терзийска и приветства присъстващите работодатели за тяхната активност и ангажираност в съвместната работа с Дирекцията. Тя изрази и благодарност към колегите си - трудовите посредници, за създадената организация.


Девет работодатели се отзоваха на поканата на Дирекцията. Сред тях бяха: „Кауфланд България“ ЕООД, „Интегрейтид Микро-Електроникс“ ЕООД, „Джи и фармасютикълс“ ООД, „Граммер“ АД, „Сенсата Технолоджис България“ ЕООД, „БК – Горна баня“ ООД, „Мега Ел“ ЕООД и „Менпауър България“ ЕООД.


Представители на Военно окръжие I степен – София, също участваха в трудовата борса. Те запознаха интересуващите се с критериите и условията за приемане на граждански лица на кадрова военна служба в Българската армия.


Близо 100 безработни лица посетиха днес трудовата борса и имаха възможност да разговарят лице в лице с работодателите.


Целта на общата трудова борса е подпомагане наемането на работа чрез улесняване достъпа до информация за предлаганите свободни работни места и осигуряване на възможност за пряк контакт и пряко договаряне между работодатели и търсещи работа лица.