13 отбора подадоха заяки за участие в новосъздадената Национална младежка лига до 21 години. След предложение на СТК към БФ Баскетбол бе утвърдено те да бъдат разделени на две групи – Запад и Изток.

Запад включва три столични тима – Левски, Славия и ЦСКА, както и Балкан (Ботевград), Рилски спортист (Самоков) и Евробаскет (Благоевград).

На Изток ще премерят сили пловдивските 3.6.9, Академик Бултекс 99 и Каменица, Берое (Стара Загора), Черноморец (Бургас), Вълци (Разград) и Шумен.

В отделните групи отборите ще играят всеки срещу всеки на разменено гостуване в периода 15.10.2024 – 15.01.2025 г. Първите три във всеки регион ще се класират за Първа шестица, а останалите ще продължат във Втора седмица.

Във втория етап отново ще се играе всеки срещу всеки на разменено гостуване, като резултатите от първия етап ще се зачитат. Мачовете са предвидени в периода 15.01-30.03.2025 г.

Националната младежка лига ще завърши с Финална осмица в началото на април, в която ще вземат участие отборите от Първата шестица и първите два от Втората седмица.