Седмица преди началото на учебната година подготовката за първия учебен ден върви с пълна сила. Разбира се, най-вълнуваща е тя за над 60 000 деца, които за първи път ще прекрачат училищния праг – като 7-годишната Дея.


„Първия ден ще е трудно, но после ще бъде забавно“, казва Дея и добавя, че много се вълнува от срещата с първия си учител и със съучениците си.


„Всеки нов етап от живота на Дея е истински празник и вълнение в семейството ни – още от момента, когато направи своите първи крачки, летя за първи път със самолет и сега, когато ще бъде ученичка. Осъзнаваш как времето лети и се стремиш да запазиш за по-дълго момента, в който сълзите просто не могат да се скрият от гордост и радост“, споделя своята емоция и майката на Дея – Елена Русинова.


Разказва ни, че подготовката за първия учебен ден е започнала още в началото на годината с ремонт на детската стая. „Разделихме се с част от играчките и освободихме място за бюро, стол и за учебните материали“, допълва Елена. А в края на лятото започват и покупките на училищните пособия за първи клас. „Ако трябва да съм честна, нямам много опит в това и чаках с нетърпение да чуя препоръките от училището и класния ръководител, както и от близки и роднини“, разказва майката на Дея. Наскоро обаче забелязали щандовете с учебни пособия в супермаркета, в който обикновено пазаруват. „И с радост установихме, че всички материали от училищния списък на Дея може да намерим на едно място - във ФАНТАСТИКО. Така пазарът е лесен и удобен, а тя сама избира кориците на тетрадките, цвета на острилките или модела на гумите и моливите, а аз само отбелязвам по списъка“, казва още Елена.


В избора на стоките за училище се включва и лелята на Дея – Ива Димитрова. Тя е един от най-активните помощници на семейството. И любимата леля.


Дея пък споделя, че обича да пазарува и че не се чуди много, много какво да избере  – бързо решава дали й харесва, или не. Разбира се, най-голям е интересът й към лилавите и розовите продукти, на цветя или на други момичешки теми. А във ФАНТАСТИКО открива и от тях, защото тук изборът е близо 580 артикула за ученика. Тетрадки, флумастери, цветни моливи и бои, раници и несесери, пълен асортимент от ученически пособия като острилки, гуми, папки, коригиращи ленти, подложки за бюро и т.н. – всичко това очаква учениците в специалния каталог на ФАНТАСТИКО. А отстъпките в него са до 50  процента.


В края на пазаруването Дея и родителите й решават да се включат и в специалната игра, в която всеки, закупил ученически пособия за минимум 10 лв. може да спечели награда -  едногодишен абонамент за Storytel или слушалки. Това е идеална възможност за всички ученици, които не са успели да прочетат задължителните книги за лятото, да наваксат, като ги слушат внимателно.


Необходимо е само да запазят касовата бележка и да я регистрират на www.fantastico.bg/booktoschool. Там всеки може да се запознае с правилата на играта и да провери кои са супермаркетите, от които може да пазарува пособия за новата учебна година. Играта продължава до 21 септември 2024 г.


На излизане от магазина Дея и родителите й пожелават на всички деца да са здрави и да присъстват пълноценно в часовете, защото най-хубавите спомени са от училищната стая. А малката Дея споделя, че мечтае да стане лекарка на животни и хора, и с татко й да отворят ресторант. А дотогава мечтае по-бързо да стане 16-и септември.