С много цветя, песни, стихове и хубави пожелания към учителите, учениците и техните родители бе посрещната новата учебна година в Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ в Ботевград. За първи път прага на учебното заведение днес прекрачиха 121 ученици:



  • 5 клас - 26 ученици в профил „Математически“ с класен ръководител Ваня Христова

  • 8 клас - 95 ученици в профилите „Математически“ с класен ръководител Невена Станева, „Софтуерни и хардуерни науки“ с класен ръководител Цветанка Петрова, „Природни науки“ с класен ръководител Даниела Пенкова и „Предприемачески“ с класен ръководител Силвия Дончева.


„В този ден вратите на училището се отварят празнично, за да посрещнат учениците, заредени с нови надежди и очаквания. Със стремеж за нови знания и положителни емоции. Първият учебен ден е зареден с много вълнение и трепет, празник, събиращ стремежът към просвещението и духовността. Първият учебен ден е символ на младостта и вярата, на мечтите и стремежа на българина към знание.“ – каза в празнично си слово директорът на гимназията - Даниела Колева.


От тази година учебният процес в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ преминава на кабинетна система. „Това се налага поради работата ни по два големи проекта – „Изграждане на училища STEM среда“ и „Обичам моето училище“. Целта на тези два проекта е да създадат много по-приятна, уютна и красива среда в нашето училище.“ – допълни Колева. 


От името на общинското ръководство поздравителен адрес прочете Яница Накова – експерт „Туризъм и публични събития“. Поздравителни адреси до ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ са изпратили още и от д-р Илин Черняшки – председател на Общински съвет – Ботевград, Росица Иванова – началник на РУ София – област, както и от Център за подкрепа за личностно развитие в Ботевград.


3 134 е общия брой на учениците (дневна форма) в общинските и държавни училища през учебната 2024/2025 год. в община Ботевград, в това число 335 първокласници.