С много вълнение, усмивки, детски песни и цветя официално бе открита новата 2024/2025 учебна година във всички образователни институции в община Етрополе. Общо 79 първокласници чуха за първи път училищния звънец  и прекрачиха с трепет прага на класната стая. За всички тях бяха подготвени подаръци – ранички с учебни помагала от Община Етрополе и „Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед – Етрополе“ и книжки с лично обръщение от инж. Владимир Александров.


Заместник-кметовете на Община Етрополе Ивайло Георгиев и Катя Симеонова приветстваха учениците в СУ „Христо Ясенов“ и поднесоха поздравителен адрес от името на кмета инж. Владимир Александров и председателя на Общински съвет Боряна Керемидска. Слово по повод празничния ден към всички ученици, учители и родители произнесе директорът на учебното заведение Мила Манчева. Приветствие отправи и народният представител Марин Маринов, като пожела на учениците много успехи през новата учебна година и сбъднати мечти. За доброто настроение на всички се погрижиха от танцовият и мажоретният състав към СУ „Христо Ясенов“.


Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров даде тържествен старт на учебната година в ПГ „Тодор Пеев“ в гр. Етрополе.


„Скъпи ученици, бъдете горди, че имате възможността да се обучавате в професионална гимназия „Тодор Пеев“ и също така в дуалната форма на обучение, която е в партньорство с най-големия работодател в София област – Елаците-Мед. Благодарение на изградените партньорски отношения с МГУ „Св. Иван Рилски“ в гр. София, вие имате предимство при кандидатстване в университета. Осигурената ви материална база и практиката в реална среда ви дават възможност да се докоснете до бизнеса и да се реализирате успешно на пазара на труда“, заяви пред учениците инж. Александров. Приветствие отправиха и директорът на учебното заведение Десислава Найденова и инж. Стоил Димитров, генерален директор „Производство“ в Елаците-Мед АД.


В ОУ „Христо Ботев“ в с. Лопян  бяха подготвили красиво тържество по повод първия учебен ден. Росица Иванова, началник отдел „Хуманитарни и социални дейности“ в Община Етрополе поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Етрополе инж. Владимир Александров. Кметът на с. Лопян Цветелина Цакова отправи приветствие към учениците. За доброто настроение се погрижиха децата от учебното заведение с песни и стихчета.


Местните свещеници отец Борис и отец Христо отслужиха тържествен водосвет за здраве по случай новата учебна година.


 


Текст и снимки: Общината