До края на тази година е напълно реалистично да завърши ремонтът на главната улица във вилна зона Зелин – „Асен Златаров“. Това съобщи кмета Иван Гавалюгов на днешния редовен брифинг с местните медии.


„Канализацията е изградена почти на 100%, останали са само дъждоприемните шахти. В момента се изгражда и новият водопровод. Той вече е готов малко над половината, включително и сградните отклонения. Подготвя се пътното легло в участъка от ул. „Захари Стоянов“ до първата автобусна спирка, който е малко над един километър“ – обясни той.


На терена работят три фирми. Една изпълнява ремонтните дейности по канализацията, друга подменя водопровода, а третата ще направи цялостна рехабилитация на пътя.


„Очакването е в цялостния си ремонтиран вид пътят да бъде завършен до края на тази година. Не искам да поемам ангажимент дали това означава края на строителния сезон или до края на месец декември. Плановете са ремонтът на водопровода да завърши до края на октомври, за да се освободи трасето за другите дейности.“ – допълни Гавалюгов.


На брифинга стана ясно още, че от следващата седмица предстои ОП БКС да асфалтира и разшири пътят, който минава покрай Жабешкото блато и в момента се използва като алтернативен на главната улица в Зелин.