Под магичните звуци на арфа призивът „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“ достигна до стотици дами в супермаркетите на „Фантастико“. В Световния месец на борба с рака на гърдата посланието за задължителна профилактика беше отправено заедно с 1000 рози и информационни брошури, които зарадваха клиентите ни. Кампанията се провежда за четвърта поредна година и има за цел да привлече общественото внимание към превенцията на едно от най-често срещаните онкологични заболявания в света – ракът на гърдата.


Кампанията беше отбелязана в редица супермаркети на търговската верига. Към инициативата се присъединиха д-р Мирослав Ненков и журналистът Михаил Дюзев, които заедно с екипа на „Една от 8“ и служители на „Фантастико“ посрещаха дамите не само с цвете, но и с усмивка. 


„Дълбоко вярвам в смисъла на медицинската профилактика във всеки един аспект. Ракът на гърдата е едно неприятно събитие в живота на всяка осма жена - този рак би могъл да бъде излекуван напълно, но трябва да е хванат в самото начало. Това е смисълът на профилактиката, това е смисълът на грижата за самите себе си, защото отговорността за здравето е отговорност на всеки един от нас персонално. Надеждата, че „ще мине само́“, надеждата, че „ще ни се размине“, или приятелката на мама е казала, че не е нищо особено, или е просто една мастопатия – това не е мотив! Каквото и да се забележи, което е нетипично в нашето тяло - компетентната помощ е правилното решение, това може да спаси живот!“, категоричен е д-р Мирослав Ненков.


Посланик на добра воля в кампанията е и журналистът Михаил Дюзев. „Откакто се занимавам с журналистика, винаги съм смятал, че една от най-важните ми роли е да бъда максимално полезен на максимален брой хора. Какво по-полезно за един човек, от това да знае повече за здравето си, да се грижи за него и да има кой да му казва – „Прегледай се, това ще ти спести хиляди проблеми и грижи“. Аз смятам за себе си, че това е моя кауза – да разказвам. Благодаря, че ме поканихте!“, споделя Михаил Дюзев.


Да помага е кауза и на ФАНТАСТИКО ГРУП, затова компанията и тази година дарява 50 000 лв. на „Една от 8“ за безплатни профилактични прегледи, емоционална и психологическа подкрепа на жени, борещи се с диагнозата и техните близки. „Благодарим на „Фантастико“, че за поредна година застава до нас и дава възможност посланието „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“ да достигне до толкова много жени. Скъпи дами, здравето е наша лична отговорност, преглеждайте гърдите си всяка година, защото хванат навреме ракът е лечим“, призовава изпълнителният директор на „Една от 8“ Гергана Богданова.


Общият размер на подкрепата на компанията за дейността на Фондацията за последните четири години ще надхвърли 200 000 лв. Информационната кампания продължава със серия посещения на екипа на „Една от 8“  в различни супермаркети на търговската верига. От 2021 г. до днес по програмата на организацията „Ела и се прегледай“, са прегледани 5 860 жени и са открити находки за допълнителна верификация при 55 от тях.