Предизборните кампаниите у нас толкова зачестиха, че избирателите вече имат усещането, че сме в непрекъснато политическо говорене, надговаряне, непрекъснати нападки, оправдания, разпадания, сглобки и разглобки.
Моето разбиране за политика обаче  е друго. Не вербални фоейрверки, зашеметяващи обещания, популистки изпълнения. Политиката е работа, ежедневна работа. Независимо на  кое ниво си. Независимо дали се опитваш да помогнеш за решаването на локален или национален проблем.
От изборите през юни т.г. до сега аз мога да заявя, че съм в „непрекъсната кампания”.  Т.е. работата ми не е прекъсвала нито за ден.  През този период за жителите на община Ботевград се очертаха два проблема, свързани с инвестиционното намерение за изграждане на ветрогенераторен парк в землището на Врачеш и издаденото разрешение за проучване за наличието на метални полезни изкопаеми в землището на Краево, Гурково и Литаково.
В продължение на  четири месеца проведох десетки срещи и разговори с хората по места, усетих притеснението им заради липсата на изчерпателна информация за проектите, липсата на екологична оценка и т.н.
По мое предложение общинският съвет отложи приемането на решение за стартиране на процедурата за ветрогенераторния парк във Врачеш докато не се проведе информационна кампания. В крайна сметка гласът на гражданите бе чут и общината се отказа да даде „зелена светлина” на проекта, а и самата фирма-инвеститор оттегли предложението си.
С особено внимание следя и втория проект за проучване на златни находища в района. Продължавам да настоявам за публична информация, за екологична оценка на проекта, за информационна кампания сред населението на общината.
Когато става дума за здравето на хората и чистотата на природата – нямаме право на грешни решения!
А важните решения не всякога зависят от местната власт. Напротив. Те се взимат в София, в Народното събрание и министерствата. Ето затова съм убеден, че Ботевград трябва да има представител в парламента! Затова се обръщам към моите съграждани: Гласувайте с номер 18 и преференция103.


Купуването и продаването на гласове  престъпление