Нашата заявка към бизнеса е много ясна и конкретна - поддържане на ниска данъчна тежест и прилагане на данъчни стимули в подкрепа на инвестициите, опростяване на регулаторните режими и ограничаване на бюрократичната тежест, стабилни публични финанси и инвестиране в човешкия капитал.


Това заяви водачът на листата на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ доц. Атанас Славов. Той заедно с д-р Александър Симидчиев, Надежда Йорданова, Божидар Божанов и Иван Димитров проведоха разговори с представители на бизнеса и кметове от Софийска област по време на годишната среща, организирана от „Капитал“. Участие взеха представители на редица водещи компании и кметове от София-област.


В разговорите си Атанас Славов изведе още няколко неотменими цели, които ще се преследват в следващото Народно събрания - необходимост от редовно правителство, като условие за предвидима бизнес среда; бързо влизане в еврозоната и Шенген, като двигатели за мощно икономическо развитие и ускоряване на изпълнението на ПВУ, който е гарант за важни институционални реформи. Такива са реформите в регулаторите и заработването на антикорупционните органи.


„Стремежът ни е да създадем благоприятна среда за насърчаване на инвестициите чрез поддържане на ниска данъчна тежест. Това ще бъде осъществено чрез силна подкрепа за малкия и среден бизнес, включително намаляване на данъка върху едноличните търговци на 10% и вдигане на прага за регистрация по ДДС на 166 000 лв. от 1 януари 2025 г.“, каза бившият министър на правосъдието. 


„Оценката на българския бизнес е, че регулаторните режими стават все по-тежки, но не водят до желаните темпове на изсветляване на икономиката. Нашата рецепта, както за облекчаване на административната и регулаторна тежест, така и за изсветляване на икономиката е фокусирана върху осигуряване на предвидимост и по-ефективно електронно управление“, добави Славов, който в досегашната си обиколка из областта проведе и редица срещи с бизнесите на място.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!