Художничката Радостина Войнова открива самостоятелна изложба живопис в Ботевград. Това е поредното културно събитие в галерията на хотел "Плаза", който се намира на пл. "Саранск". Изложбата ще бъде открита за посетители на 24 октомври от 17:30 часа.


Радостина Войнова е родена и живее в София. Интересен е фактът, че корените й са от Врачеш. Себе си и своето творчество тя представя така:


Лето 1972 – 17 юни – появявам се на този свят.... И от този момент моите родители решили, че аз и Изкуството ще вървим ръка за ръка! Така стигнах до художествената гимназия /изящни изкуства/ София, после продължих към Национална художествена академия, специалност "Пространствено оформление". И така, вървейки заедно /с Изкуството/ - преминахме през различни негови разновидности! Керамика, живопис, графика – различни форми и размери ... Сега се намирам в негово по-ново измерение – рекламата и графичния дизайн. Но традиционните четки и боички никога няма да напуснат сърцето ми. Акрилните бои, туша, пастелите и другите техники и материали, които използвам, имат история, имат и свой живот, придавайки форма и цвят на идеите и пространството ... Работата с тях, освен голямо удоволствие, изглежда като истинско чудо, в което човек е щастлив да се потопи.  


Представям ви моите творчески хрумки. Различни, весели... цветни, малки и големи.