Световноизвестният актьор Антонио Бандерас пристигна в България. Заедно с него дойде и друга холивудска знаменитост - Морган Фрийман.

Двамата идват за снимките на американския екшън „Кодът“, в който те играят майстори в кражбите на ценности. При пристигането си на Летище София Бандерас сподели, че ще се радва да опознае хората и културата в България за времето, което ще прекара в нашата страна.

Бандерас каза още, че уважава бившия селекционер на българския национален отбор по футбол Христо Стоичков, макар че е привърженик на Реал Мадрид, а Стоичков е играл в Барселона.

Актьорът съобщи, че съпругата му Мелани Грифит ще дойде да го посети в България. В момента тя снима телевизионен сериал с Хю Джакмън, но ще дойде у нас веднага щом има възможност.

Във връзка с ролята си на крадец на бижута актьорът призна, че веднъж е откраднал албума на Пинк Флойд Wish you were here, но помоли журналистите да не съобщават това, за да не дойде да го търси полицията. Режисьор на „Кодът“ е носителката на две награди ЕМИ Мими Ледер.

Във филма ще се снимат и много български актьори: Диана Любенова, Владо Михайлов, Стефан Щерев, Владимир Колев, Захари Бахаров, Деян Донков, Стефан Иванов, Атанас Сребрев, Велизар Бинев, Иван Петрушинов, Виктор Бойчев, Николай Хаджиминев.

Бюджетът на продукцията е 25 млн. долара. Действието в „Кодът“ се развива в наши дни и представя една криминална история за двама безспорни майстори в кражбите на ценности.

Снимките започват в Ню Йорк и ще продължат в София от средата на октомври до началото на декември.

Морган Фрийман ще работи в България до началото на ноември, а Антонио Бандерас ще остане до края на снимките в началото на декември.