СГС отложи за 20 ноември т.г. делото срещу депутата Павел Чернев. Чернев е обвинен за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на Ивайло Дачов.

Мотивите за отлагането на делото са свързани с участието на Чернев като кандидат-кмет в предизборната надпревара на предстоящите местни избори.

Съдът отказа да се обвързва с работа по делото срещу Чернев, за да е политически безпристрастен. Призовани са четирима свидетели за насроченото за 20 ноември дело.

Инцидентът стана на 7 февруари 2006 година пред сградата на телевизия „СКАТ“. На 16 май миналата година Софийската районна прокуратура предложи на главния прокурор да поиска да се свали депутатския имунитет на Павел Чернев.

Съвсем логично е един националист да бъде подсъдим. Така е в цяла Европа - аз вече не роптая, приех тази съдба, заяви Чернев след края на заседанието.

Той се интересувал повече от това какво ще стане с тези, които викали „Смърт на българите“ по време на стълкновенията в столичния квартал „Красна поляна“ през август, а не от делото си.