М-Тел предложи нова мобилна услуга Extra SIM, която дава възможност за едновременно ползване на до три мобилни устройства с един номер.
Клиентите ще разполагат с една „основна” и една (1+1) или две (1+2) допълнителни карти, които заместват „основната” при изходящи и входящи обаждания.
Extra SIM предоставя един номер за осъществяване на изходящи и приемане на входящи обаждания и има обща гласова пощенска кутия. Всичко това е достъпно през три различни мобилни устройства.
Услугата е съвместима както с всеки стандартен мобилен телефон, така и с BlackBerry и PDA устройства. Може да се използва и с телефони за кола.
При изходящо обаждане от който и да е от трите телефона, Extra SIM номерът не се променя. При входящо обаждане всички три мобилни устройства звънят паралелно (multi ring), но разговорът може да бъде приет от това, което предпочете потребителят.
Extra SIM е достъпна за частни и бизнес клиенти, като може да бъде активирана на нови и вече съществуващи такива. След активирането на услугата, абонатът продължава да ползва съществуващия до момента тарифен план.
Допълнителните две Extra SIM карти са с месечни абонаментни такси, в зависимост от това дали се ползват една или две карти - съответно 6,90 и 12 лв.
Extra SIM картите ползват всички отстъпки, активирани на „основната” карта в мрежата на М-Тел и разполагат с допълнителни роуминг тарифи и пакети за данни. Трите карти имат една обща месечна фактура.