Откакто излезе на пазара, епълският iPhone е предизвикателство за всеки друг производител на мобилни устройства. Не един и два модела бяха накичени с определението "убиец на айфон". Слава богу, iPhone е все още жив и се радва на растяща популярност.

В края на миналата седмица южнокорейската компания LG обяви датата на пускане на новия си "шоколад" със сензорен екран. Моделът Chocolate BL40 се очаква на пазара в средата на септември - първоначално във Великобритания, а по-късно и в други страни по целия свят.

Наблюдателите на пазара побързаха да лепнат на BL40 вече изтъркания етикет "убиец на айфон". Устройството предоставя сензорен екран с диагонал 4 инча, резолюция 800×480 пиксела и съотношение на страните 21:9.

Дисплеят може да се раздели на два виртуални десктопа, така че потребителят да работи едновременно с две приложения. Друга отличителна особеност на модела е функцията за копиране и поставяне с едно натискане на бутон.

BL40 поддържа HSPA комуникации със скорост 7,2 мегабита в секунда. Цената на модела все още не е обявена. В САЩ сензорният "шоколад" ще се продава ексклузивно от оператора Verizon.