„Нова телевизия" се разделя с единия от водещите на сутрешния блок „Здравей, България" - Георги Коритаров.

Поводът за раздялата е неспазването от страна на водещия на принципите на журналистическия плурализъм и използването на телевизионния екран за лични цели, съобщават от медията.

Лора Крумова остава водещ на сутрешния блок „Здравей, България". Предаването ще продължи да се излъчва, както до сега - всеки делничен ден от 6:55 до 10:00 ч.

От PR отдела на Нова телевизия съобщиха, че за момента не се обсъжда нова кандидатура за мястото на Коритаров. Също така няма яснота и за това какво ще се излъчва във времето от 8.00 до 8.30 часа, когато беше рубриката „Коритаров лайф".

Припомняме, водещият, който бе известен с рубриката си "Коритаров лайф", част от сутрешния блок, направи серия интервюта по скандала, провокиран от самоубийството на Ахмед Емин.

В едно от последните предавания, гост на "Коритаров лайф" уличи водещия, че цитира фалшиф документ, предоставен му от Керим Караали.

Друга причина за „раздялата" може да е и участието в „Коритаров лайф" на Светла Василева, председател на Съвета на директорите на топлофикацията в Правец. Тя бе представена като един от информаторите за книгата на немския журналист Юрген Рот.
Василева заяви в прав текст, че Правец е частен град на шефа на Лукойл за България Валентин Златев и фамилията му.
Впоследствие кметът на града Красимир Живков опроверга казаното и обвини Коритаров, че използва предаването за лични цели.