В световното блог състезание Blogger's Choice Awards 2007, в което вземат участие 15 000 блога от цял свят, българският блог за мениджмънт, бизнес и професионално развитие www.NovaVizia.com успешно се конкурира за призовите места в своята категория.

Три дни преди края на състезанието на 19.10.2007 г., което продължава вече шести месец, NovaVizia.com има над 300 гласа и заема престижното четвърто място в категория "Best Foreign Language Blog", в която се състезават близо 1 100 блога от цял свят.

Blogger's Choice Awards е най-мащабното състезание за блогове в света до този момент. В него се допускат за участие единствено блогове (не и красически интернет сайтове), а определянето на победителите в общо 36 категории става единствено чрез гласуване от публиката.

Категорията Best Foreign Language Blog, в която се състезава NovaVizia.com и още десетина български блога, е единствената категория, отредена за неанглоезични блогове. Поради тази причина и конкуренцията в тази категория е най-голяма, с масово участие на блогове от цял свят.

Лидерите в класирането до този момент са три бразилски блога, като два от тях бяха на два пъти предупредени за сериозни машинации с невалидни гласове от организаторите на надпреварата. Топ 10 се допълва от NovaVizia.com, следвана плътно от два унгарски, два турски и още два бразилски блога.

• Страницата, на която са публикувани точни инструкции как може да се подкрепи NovaVizia.com в състезанието е http://www.novavizia.com/1254.html.

• Интернет страницата на състезанието Blogger's Choice Awards е http://www.bloggerschoiceawards.com/;

• Страницата на категорията Best Foreign Language Blog, в която се състезава NovaVizia.com е http://www.bloggerschoiceawards.com/categories/39.