Във facebook можем да очакваме да срещнем всичко. Ето на какво попаднахме тези дни - движение за "Ден, посветен на борбата срещу чалгата". То гласи следното:

Нека на този ден, всеки от нас точно в 12:30 на обяд (1/8/2010), пусне любимата си рок песен (или друга музика, различна от чалга) в дома си, или където и да се намира, и усили звука до краен предел!!!

Тази година символично, а догодина масово и добре организирано. Може да се помисли за шествия и концерти в цялата страна под наименованието "Ние не желаем чалга под каквато и да е форма в България".

...(под думата чалга имам предвид и доста други неща, освен подразбиращата се от само себе си "музика". Тези други неща са: мутрите, продаващи се за пари жени, скапаните ни политици, безнравствеността им, манталитета им, корупцията, ....)

Надявам се, да се намерят и да изберем подходящите лидери (с доказани качества и авторитет), които да са лицето и мозъкът на идеята!

 

Като мото феновете на групата използват „Не е важно каква музика слушаме, важното е да сме заедно срещу чалгата - ЗАЩОТО ТОВА НЕ Е МУЗИКА!!!".