Отзивите от Казан след победата с 80:79 над Лукойл в София са, че играчите на УНИКС са имали голям късмет да отърват поражението от шампиона на България.

Репортажът за мача започва с безкрайните перипетии на тима на път за София, които включват забавяне на полета от Казан за Москва заради буря над руската столица. В крайна сметка самолета каца на летище Домодедово вместо на Шереметево и играчите се налага да пътуват още 3 часа в задръстванията до хотела. След едва 4 часа сън те поемат за София, но следва поредната порция чакане - 1 час на летището в Москва пак заради лошите атмосферни условия. Късметът не спохожда УНИКС и у нас, тъй като в София ги посреща сняг и температура от - 6, а от репортажа става ясно, че тази година руснаците са видели първия сняг именно тук.

В материала за самия мач съставът на Лукойл е описан като българския вариант на ЦСКА (Москва) - абсолютен хегемон на родна сцена и с дълъг опит в евротурнирите. Специално внимание се отделя на зоновата защита, с която Любо Минчев е хванал в крачка колегата си Ацо Петрович, а Тодор Стойков и Ристе Стефанов са споменати като автори на обрата за Лукойл. Кошът на Марко Попович в края е описан като смело решение на хърватина, но все пак доста щастливо попадение, което според руснаците е реабилитация за всички несгоди, които са преживели покрай този мач.