Бастетболният отбор на Професионалната гимназия по техника и мениджмънт "Христо Ботев" отново  взе купата на турнира "Росен Бенчев". Той се провежда всяка година и е в памет на трагично загиналия баскетболист от отбора на техникума Росен Бенчев. Неговият баща Бенчо Стаменов отново бе основен спонсор на проявата и осигури всички награди за призьорите.

Турнирът се проведе днес в зала "Балкан". За първи път освен отбори от региона взе участие и тимът на Спортното училище "Георги Бенковски" Плевен, чийто треньор е ботевградчанинът Мариян Костадинов, бивш баскетболист на "Балкан", "Фикосота" Шумен и "Спартак" Плевен.

В първия полуфинал сутринта ГПЧЕ "Алеко Константинов" от Правец победи плевенския тим с близо 40 точки разлика. Веднага след това в един оспорван мач домакините от ПГТМ успяха да надделеят над тима на Компютърния техникум от Правец само с 6 точки разлика. В мача за третото място следобед СУ "Георги Бенковски се наложи над бъдещите специалисти по компютри и взе купата за третото място.

Финалът между ПГТМ и ГПЧЕ предложи невероятен сблъсък на публиката, която бе повече отколкото на мачовете на мъжкия отбор на "Балкан" този сезон. Учещите в Правец момчета, немалко от които от Ботевград, играха значително по-добре през първото полувреме и го спечелиха с 38-33. Макар и без лидера си Планимир Дафинов, който  бе с тежко простудно заболяване, водените от преподавателя си Веселин Тодоров баскетболисти от техникума успяха да обърнат мача в своя полза. За първи път те поведоха минута и половина преди края на третата четвъртина, а в началото на последната авансът им скочи на 7-8 точки. Момчетата от Правец, водени от треньора Георги Велчев, въобще не се предадоха и опитаха всичко, за да достигнат до нов обрат. Тимът на ПГТМ обаче не го допусна и спечели трудно, но заслужено с 68-64.

Наградите бяха връчени от директора на ПГТМ "Христо Ботев" Добрин Христов. Освен отборните награди - баскетболни топки и екипи, имаше и индивидуални отличия. Две от тях бяха за двамата ратя от Ботевград Марин и Иван Владимирови. Малкият - Иван, учи в ГПЧЕ Правец, големият - Марин, е в състава на победителя ПГТМ. Най-добър реализатор стана Тодор Колев от ГПЧЕ.