В предаването „Денят” на Дарик народният представител Петър Берон обясни, че през целия мандат е бил редовно на работното си място и е гласувал лично със своята карта и заради това заслужава да получи пенсия в размер на 70 на сто от депутатската заплата. Той посочи, че хората мразят народните си представители и след мандата те не могат да намерят работа, с която да се издържат. Ето още някои от мотивите на Петър Берон:

"Някои депутати придобиват някакви благии след като изкарат пълен мандат. За тях пенсията изобщо няма значение. Много от хората и то тези, които наистина искат да служат в Народното събрание и са активни, те имат и известен ущърб от това, че са били четири години депутати поради факта, че не са могли да си развиват своите фирми и че не са могли да си развиват професионалните умения като хирурзи или като някакви други”, посочи народният представител

„Някои от тези хора, излизайки от депутатската си битност, буквално увисват на улицата. Аз изпадам в едно много странно положение, защото никога не съм бил в светлината на прожекторите по паричните въпроси. За 68 години и половина не съм откраднал нито един лев отникъде, не съм злоупотребил с нищо. Три години и половина съм си гласувал със своята карта и съм присъствал на всички заседания на Събранието. Смятам, че за почти половин век трудова дейност съм си заслужил тези пари”, коментира Петър Берон.