В сериозна възраст навлиза Шоуто на Слави, след като на 27 ноември 2008 г. отбеляза осмия си рожден ден.

"Вие вече ми направихте подарък с вашето присъствие", обърна се Слави към присъстващите в публиката ученици 23-то СОУ, София и от Бяла Слатина. Те посрещнаха думите му с бурни, почти необуздани овации, само както "млада кръв" може да се вълнува и покаже емоция. Учениците бяха донесли много плакати, сред които: "Който пее, зло не мисли" и един с характерния изказ на образа на Володя Стоянов: "Здравей, Слави, ... здравей!"

Първоначално Слави заяви, че в последните минути преди шоуто е размишлявал дали да не наруши традицията и този път да не подарява подаръци, а вместо това да поиска от всеки от публиката по нещо за рождения ден. След тази шега, обаче, водещият даде да се разбере, че публиката в студиото е дотолкова важна за шоуто, че заедно с нея образуват едно цяло.

Ето защо той е избрал да подари на всеки от присъстващите по нещо за спомен. Подаръкът, каза Слави, трябва да е черен и да могат да гледат шоуто. Това беше фланелка с логото на Шоуто на Слави.

Не се наложи присъстващите да чакат дълго и Слави обяви, че има по още нещо за тях - само ги помоли като получат пакетите си, още да не ги отварят. Тогава той сам отвори един от празничните пакети и извади от луксозна червена кутийка мобилен телефон.

Така след втория подарък всички в студиото станаха почти неудържими в изразяването на радостните си реакции, но някак бледнеят на фона на вулкана от емоции, който изригна няколко минути по-късно, когато главният рожденик, Слави, помоли в студиото да влязат телевизорите.

Това всъщност беше и третият подарък за тази вечер. Слави е подарявал телевизори и преди, но на този осми рожден ден на шоуто, те бяха в неочаквано добра комбинация - фланелка, GSM и телевизор.

Цялото шоу от 27 ноември премина под знака на емоциите от рождения ден. Своеобразен подарък за зрителите беше присъствието на групата N.O.H.A. Заинтригуван от случващото, се един от членовете ѝ МС Chevy поиска да има един от мобилните телефони със знака на шоуто.

Желанието му бе изпълнено веднага, а той от своя страна обеща да го даде на новоизбрания президент на САЩ Барак Обама, щом се срещнат. От МС Chevy дойде и едно твърде интересно предложение към Слави, след като той демонстрира уменията си на дайре, - тримата заедно - МС Chevy, вокалът на N.O.H.A. Минерва и Слави, да пеят госпъл в Америка.