Регионалното дерби от последния есенен кръг на Западната "Б" група, играно днес в Ботевград между "Балкан" и "Чавдар" Етрополе, завърши 0-0. То бе историческо, тъй като за първи път в своята история двата тима се срещат при професионалистите. А постави и рекорд по брой зрители - на трибуните на стадион "Христо Ботев" имаше близо 1200 души. От Етрополе пристигнаха два автобуса с фенове, отделно доста етрополци бяха дошли с колите си.

Двата отбора излязоха пределно концентрирани и през всичките 94 минути търсеха победата. Но не само че никой не я постигна, но не можа да бъде отбелязан нито един гол. Повече на брой бяха положенията пред домакините от "Балкан". Още в 7-та минута удар на Мариян Христов мина покрай гредата. След това на няколко пъти вратарят на "Чавдар" Иван Георгиев се намесваше по най-добрия начин.

Най чистото положение изтърва Иван Редовски. В 71-та мин. той получи отличен пас от Мариян Христов, стреля от упор от същата позиция, от която вкара победния гол срещу "Локомотив" Мездра за Купата, но този път не бе точен.

Етрополци също имаха своите шансове, особено при бързите им контраатаки, но пролича липсата на голаджия при отсъствието на контузения в предишния мач със "Спортист" Александър Русков.

Най-спорната ситуация реферите превърнаха в куриозна. В 66-та минута от безобидно положение вратарят на "Балкан" Николай Николов сгреши, като не съумя да улови топката, тя попадна у влезлия като резерва Христо Крачанов и вратарят го събори в малкото наказателно поле. Главният рефер Ивайло Стоянов от Петрич отсъди дузпа. Но той не бе видял, че помощникът му Христо Коцовски бе вдигнал флага за засада при паса към Крачанов от съотборника му с номер 24. Стоянов показа, че трябва да бъде изпълнена засада, но бе награбен от футболитите на "Чавдар". Последва втора консултация с Коцовски край тъчлинията и когато домакините се готвеха да изпълнят непрекия свободен удар, отново посочм бялата точка. Тогава пък моментално бе заобиколен от играчите на "Балкан". В този момент отново се намеси помощникът му Коцовски и главният рефер отново отмени отсъдената от него дузпа. Този път окончателно. Недоволни от това, след мача от "Чавдар" подадоха жалба.

Дежурният делегат поиска да се види видеозаписа от положението, направен от местната кабелна телевизия. То стана в присъствието и на четиримата рефери. Още при първото гледане се видя, че наистина в момента на подаването към него Крачанов е бил в засада и след това взема участие в играта, която продължи с грешката на вратаря.

Направените смени от двамата треньори - Стоян Коцев на "Балкан" и Стойчо Стоев на "Чавдар", не можаха да променят нулевото равенство до края на мача.