Падането на кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк след терористична атака на 11 септември 2001 г. е най-запомнящият се момент, излъчен по телевизията през последните 50 години.

Резултатите от допитването сред 2 000 зрители на цифровата телевизия Freeview показват, че трагичното събитие от 2001 г., предавано на живо по новинарските тв канали, е по-запомнящо се от кадрите, показващи кацането на Луната и падането на Берлинската стена.

На второ място в класацията на най-запомнящите се моменти, излъчвани по телевизията, е погребението на принцеса Даяна преди 10 години, а на трето са историческите стъпки на Нийл Армстронг на Луната през 1969 г.

Четвърта позиция зрителите са отредили на кадрите от падането на Берлинската стена.

Моментът, в който Боб Гелдоф призовава 1.5 млрд. зрители "дайте ни шибаните си пари" ("give us your fucking money") на концерта "Лайв Ейд" за събиране на средства за гладуващите в Етиопия е на пето място в класацията.

Следват прочутият комедиен скеч "Четири свещи" ("Four Candles") на двамата Рони, танцът на мениджъра Дейвид Брент в "Офисът" и скечът "Мъртвият папагал" на Монти Пайтън.

На девето място в класацията е победата на Англия на Световното първенство по футбол през 1966 г.

На десето зрителите са класирали убийството на президента Кенеди в Далас, Тексас, през 1963 г