Списание GRAZIA за трета поредна година проведе своя конкурс "Жена на годината 2008".

Във всяка от единайсете категории, списанието номинира по 5 участнички. Критерият на списанието беше базиран на адекватността на дамите в публичното пространството и заслугите им към обществения живот през последната година.

Тази година победителка в категория „Мода-лица" стана красавицата Ирена Милянкова, а при „Мода-дизайнери" бяха отличени Теди и Цвети от Shopacholic Therapy. В категория „Сцена-актриси" спечели младата Александра Сърчаджиева, а наградата й бе връчена от Димитър Рачков.

Фаворитка в „Сцена-музика" се оказа попфолк примата Анелия, а наградата й бе връчена от нейният колега Любо.

В спортната категория „златен медал" спечели Румяна Нейкова, а заслужено на врата й го „окичи" шампионът Йордан Йовчев.

На територията на „Изкуството" Вежди Рашидов награди Нешка Робева, а нейната трупа „Нешанъл Арт" откри шоуто с  атрактивен танца. В категория „Тв шоу" най-чаровна се оказа водещата на „Господари на ефира" по Нова телевизия Мария Игнатова, наградена от новинара Косьо Филипов.

В „Тв публицистика" призът отнесе синеоката новинирка от bTV Гена Трайкова. Наградата и бе връчена от медийния експерт Гого Лозанов. Като бизнес дама на годината беше отличена - Десислава Райчинова-Митева, а в сферата на политиката приза бе присъден на Надежда Михайлова.

В най-хуманитарната от всички категории - „Общество" първенец стана Евгения Адърска - председател на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания. Наградата й беше връчена лично от посланика на Италия у нас - негово превъзходителство Стефано Бенацо.

Бяха връчени и няколко специални награди. „Работещи майки" на годината станаха водещите на предването „Часът на мама" - Ива и Богдана.С приза ги зарадва „бащата на годината" Тити Папазов. За „Първа дама" беше обявена Царицата на родния поп Лили Иванова, а честта да я удостои с приза се падна на един от най-изявените джентълмени на републиката - Орлин Горанов.