Кандидатът за президент на БФС Васил Божков ще освободи клубовете от парите, които изразходва всеки клуб за участие да детските и юношеските му отбори в различните първенства и турнири под егидата на централата.

Това стана ясно на днешната първа пресконференция, която даде Ивайло Дражев и част от бъдещия екип на най-богатия българин. На срещата с журналисти бяха още шефът на школата към БФС Спас Джевизов, мениджърът Петьо Костадинов и бившия генерален секретар на БФС Емил Дачев.

Ивайло Дражев съобщи, че вече са предлагани по 2000 лева на малките клубове по места, за да гласуват за Боби Михайлов. В същото време бъдещето управление се върне длъжността Генерален секретар, ще прехвърли най-важните комисии на ПФЛ и ще се заеме сериозно с националния тим. На този етап Дражев призова Краси Балъков да "не се хваща" на въдицата. Според Дражев най-подходящ са поста на Пламен Марков е чужденец.

На сбирката с журналисти в Пресклуб България стана ясно, че посредника при сделката с телевизионните права взима по 1 000 000 лева на година и, че вероятно някой получава комисионна от националния селекционер, след като му дава заплата от 30 000 лева. За това трябвало да отговарят сегашните управляващи.

На журналистите бе съобщено и как човек от футболната управа (не му бе казано името) е получил луксозен апартамент в Лозенец, след като е съдействал за спонсорски договори.

"Движението за чист и честен футбол" е подкрепено от Спас Джевизов, който не пожела да ангажира ЦСКА със своята позиция, а Петьо Костадинов и Емил Дачев посочиха доказателства за големи недоразумения в действията на централата.

Костадинов има ясна програма за развитието на детско - юношеския футбол, а Дачев показа документ, според който на БФС трябва да бъде отнет лиценза.