Върховният съд на Лос Анджелис изпрати призовка на актьора Мел Гибсън, за да бъде разпитан относно планирането и заснемането на филма си "Страстите Христови", информира Асошиейтед прес.

Съдията Грегъри Ейлъркън е наредил Гибсън да се яви пред него до средата на януари 2009 г. Адвокатите на холивудската звезда се опитват да предотвратят явяването на клиента си пред съда, но е съмнително да успеят.

Повод за призовката е съдебният иск, внесен от един от сценаристите на "Страстите Христови". Бенедикт Фицджералд твърди, че хонорарът му за работата му по филма е бил занижен и основна причина за това са навиците на Гибсън да харчи за странични неща част от бюджетите на филмите, които режисира.

Така например, според Фицджералд, Гибсън е похарчил от бюджета на "Страстите Христови" "десетки хиляди" за образованието на децата си, а също и 78 000 долара за чекръкчия.

Лентата разказва за последните часове от живота на Исус Христос. Във филма участват и българските актьори Христо Шопов и Христо Живков.

В "Страсти Христови" Гибсън иска ние да гледаме, като че сме там, и да изпитаме пълния ужас на онова, което е преживял Христос, което прави филма труден за гледане.