Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM
Информация за потребителя - Botevgrad2015
Потребителско име:Botevgrad2015
Име:Господин J Dimitrov
Статус:потребител / активен
Възраст:41 години
Регистриран на:20.09.15, 21:18 (преди 6 години)
Брой коментари в Новини:12
Последна промяна:21.09.15, 17:03 (преди 6 години)


Последните коментари в новини:


Botevgrad2015, 27.04.2016, 22:00:42 (преди 6 години)
Ботевград / Властелинът на ротондите
И да допълня с факт мнението си, че нещо което е в идеалният център на града и се очаква да стане символ на града и общината, е добре да е проектирано и построено от местен:
Часовноковата кула, която е символ на Ботевград, а и на този сайт, е построена от майстор от Врачеш. Не че съм фен на врачежани, но факта си е факт - Кулата е хубава, и още не е паднала.

Botevgrad2015, 27.04.2016, 21:40:57 (преди 6 години)
Ботевград / Властелинът на ротондите
Кой и как е правил и проектирал тази ротонда е отделен въпрос, след като вече е завършено. За мен архитекта и проектанската фирма са опитни, а не самозванци.
Важното е, ме ротондата прилича на мюсулмански паметник и поради това мястото й не е в силно христианският Ботевград. Тя не е харесвана от хората и припозната като гордост на града, а един символ на града трябва да е обичан и уважаван. Моя милост е строителен инжинер от УАСГ, и знам че на хартия проектите изглеждат по-добре отколкото като се построят. Мисля че Георгиев е искал ротондата да изглежда хубава, но не се получи така. Не мисля че някой е искал да построи нещо приличащо на джамия.
Мисля че може да се направи конкурс за преустрояване на ротондата, с предварително обществено обсъждане. Дали ще стане параклис, или нещо друго е работа на ботевградчани. Ако не са активни в обсъждането - нека общината реши. Ако се запазят фонтаните - добре е да има филтрационна система за водата. Че тази от водопроводите понякога е кална, и на плочките на фонтана има вече кафяви налепи.
Добре е че хората и сайтовете обсъждат ротондата. Това показва ме се вълнуват и скоро тази част от площада ше изглежда по-добре. Знам че когато е имало обсъждане за построяване на фонтана Треви в Рим първо флорентинец е избран. После римляните протестират защото според тях от Флоренция не познават ценностите на Рим, и не може да строят символ на града. В крайна сметка го дават на римлянин и проекта е прекрасен. В този смисъл ботевградски архитект може да е по-подходящ за ротондата, защото познава ценностите на града.

Botevgrad2015, 22.01.2016, 18:59:52 (преди 6 години)
Интересно / Марая Кери се сгоди за милиардер
Ако не беше омъжена за Томи Мотола, по това време шеф на Sony Music, никой нямаше да е чувал за нея, и никой нямаше да и пише и композира песните за Коледа, и т.н. Щом се раделиха, тя вече няма хитове. Все пак има хубав глас. За външен вид - има разбира се, макар според мен повечето ботевградчанки на площада са по-хубави. Знае и за кого да се жени - милиардер е по-добре от милионер.

Надявам се, че скоро тези служители дето не са си вършили работата ще бъдат уволнени дисциплинарно и предадени на съд/прокурор. Мястото на престъпниците е в затвора. За това общината гласува за Иван и разкара Тухлата. Похвално е че тази не особено приятна разследваща работа се върши от Гавалюгов. Това е част първа, ще има и част втора. Представям си как сега се потят сътрудниците на Тухлата. Идва и вашето време...

Какви са тези с криминални физиономии дето се канят да скачат за кръста? Като се опорочава тази церемония, нека не се прави следващата година. Повечето дето чакат да скачат изглеждат роми. Може би искат 100-те лева награда. Ако толкова искат да скачат за парите (аз за толкова не си рискувам здравето), предлагам догодина кръста да се хвърли близо до махалата - в един от утайниците на новата пречиствстелна станция за отпадни води.

« предишна123следваща »