Отборът на Манчестър Юнайтед спечели с 3:2 срещу Байерн мача-реванш от 1/4 финалите на Шампионската лига, но англичаните отпадат от борбата. Първият двубой завърши при резултат 2:1 за Байерн, които продължават напред с повече голове на чужд терен.

Мачът на "Олд Трафорд" започна с изненада в състава на домакините от Манчестър. На терена с номер 10 се появи смятаният за сигурен отсъстващ заради контузия Уейн Рууни, което остави българина Димитър Бербатов на резервната скамейка.

Юнайтед потегли вихрено с гол на Дарън Гибсън още третата минута. Шутът на младока от 20-на метра беше проспан от стража на баварците Ханс-Йорг Бут, който въпреки отличната си позиция, не успа да мръдне на голлинията.

Още четири минути след това Валенсия се позабавлява на дясното крило с Бадщюбер, след което центрира ниско, а пред вратата Луиш Нани с пета заби втори гол във вратата на Байерн.

Мачът продължи при доминация на "червените дяволи", които държаха здраво мача в ръцете си. От своя страна немците рядко успяваха да изнесат топката зад централната линия, а когато го правеха, защитата на Юнайтед беше на висота.

В 34-ата минута Рафаел Да Силва се озова сам по дясното крило и предпочете да завърши атаката сам, отколкото да комбинира с връхлитащите Нани и Рууни. Ударът на младия бразилец излезе в аут.

В 39-ата минута Ивица Олич от Байерн излезе сам срещу Ван дер Саар, но холандецът излезе навреме и блокира удара му.

Изглежда всичко за Байерн приключи в 41-ата минута. Нова уникална атака на Юнайтед отдясно започна от Валенсия, премина през пропускане на топката от Рууни и Нани от упор разстреля Бут за 3:0.

Грешка в защитата на Юнайтед в 43-ата минута позволи на Ивица Олич да се озова на стрелкова позиция и от почти нулев ъгъл провря топката покрай Ван дер Саар за 3:1, с което върна Байерн в мача.

В първата минута на добавеното време Робен стреля опасно, но сънародникът му на вратата на Юнайтед спаси с една ръка в корнер.

В 50-ата минута Юнайтед останаха с човек по-малко след като за втори жълт картон към съблекалните пое важният десен бранител Рафаел. Това накара Алекс Фъргюсън да извади Уейн Рууни, за да заздрави защитата с възстановения след контузия Джон О'Шей.

Девет минути по-късно Ван дер Саар спаси мощен удар от воле на Франк Рибери, който имаше смелостта да опита изстрел от над 20 метра.

Това бяха минути на категорично превъзходство на гостите, които затягаха все по-здраво обръча около английската врата. Състезателите на Юнайтед пък търсеха контраатаката и в 64-ата минута за малко да успеят след мощна атака на Нани и вещо спасяване на Бут.

В 68-ата минута феновете на Юнайтед въздъхнаха с облекчение, след като удар с глава на Марио Гомес кацна на напречната греда и излезе в аут.

Нова контра на домакините в 71-ата минута свари немската защита неподготвена, но ударът на Гибсън беше прекалено немощен, за да затрудни опитния вратар на Байерн.

В 74-ата минута всичко за Юнайтед се сгромоляса изведнъж след фантастичен гол на Ариен Робен след корнер. Крилото на Байерн намери от воле топката извън пеналта и с точен удар в десния долен ъгъл прониза Едвин Ван дер Саар.

Мачът до края беше изигран тактически от гостите, които не позволиха Юнайтед да стигнат до голови положения и изобщо до финален щурм.

Нани все пак имаше възможност в 89-ата минута с удар от 20-на метра, преминал встрани от вратата, което беше и всичко в този драматичен мач.