Фотографът на "168 часа" Любомир Асенов обмисля да съдят футболната ни легенда Христо Стоичков за нанесения му побой в събота вечерта.

Припомняме, че тогава бившият национален селекционер изнесе поредната си "буйна балканска проява", след като отупа фоторепортера и свой сънародник насред известен ресторант в Барселона.

Провинението на Асенов, който вечерял заедно със съпругата си в заведението, било, че се опитал да снима Стоичков. Фотографът бил командирован в Барселона за старта от Формула 1, но като видял легендата ни, решил, че ще е добре да заснеме няколко кадъра.

След като напуснал заведението обаче, бил настигнат от Камата и получил директен удар в устата. Явно това не се видяло достатъчно на Стоичков и след като Асенов паднал на земята, се опитал да го ритне и в главата. Попречила му бременната съпруга на пострадалия, която отнесла и няколко типични "майни".

След инцидента фоторепортерът е бил приет в болница, където лекарите са установили леки наранявания по лицето. Самият Стоичков предвидливо е изключил мобилния си телефон и нетипично за себе си "мълчи като риба".