Историческият музей бе домакин на тържествената церемония по дипломирането на поредния випуск /21-ви/ на Кохлежа по енергетика и електроника /КЕЕ/ към Технически университет – София. Дипломи за завършена степен „професионален бакалавър” по специалността „Приложна електроника и компютърни технологии” получиха 35 абсолвенти. Първенец на випуска е Горин Веселинов Горанов, чийто общ успех от следването е отличен 5.92.  На следващо място по успех е Христо Тонев Ботев от Трудовец, с успех много добър 5.19.  Двамата бяха наградени съответно със златен и сребърен медал на Техническия университет – София, получиха и награди от спонсорите.


"Статистиката показва, че 55% от випуска продължават образованието си в Техническия университет, Института по информационни технологии и Югозападния университет - заяви  проф. д.н. Ради Романски – ръководител на катедра „Електроника, компютърни системи и технологии” - През последните четири години наши възпитаници са завършили магистратура в Словакия и Великобритания" - допълни проф. Романски.


Поздрав към випускниците отправи и доц. д-р инж. Ивайло Ганев – директор на Колежа по енергетика и електроника.


Заместник- ректорът на Техническия университет проф. Младенов благодари на студентите, че са избрали колежа, благодари и на техните родители, за подкрепата - финансова и морална, която са им оказвали по време на следването им. "Дипломите на ТУ се признават в Европейския съюз, нашите възпитаници могат да се реализират навсякъде в съюза" - заяви той.
От името на своите колеги благодарност към преподавателите поднесе отличникът на випуска Горин Горанов.  "Колежът в Ботевград никога няма да бъде посредствено училище, заради преподавателите, които работят в него. Те ни дадоха не само знания, но нещо по-важно - научиха ни къде сами да търсим знанията и как да ги използваме" - заяви той.


И тази година спонсори на церемонията по дипломирането на абсолвентите от КЕЕ в Ботевград са фирмите: „АТА компютърс”, „Атлантис НЕТ”, „АМГ Технолоджи”, „Интегрейтид микро-електроникс”.