„Около 1.5 милиона лева ще струва реконструкцията. Сега по-важно е да осигурим финансиране”, казва кметът Георги Георгиев пред в. „Ботевградски вести плюс”.


„Идейното предложение за реконструкцията на парка ми допада. Съгласен съм обаче и с повече от направените предложения по време на обсъждането. Наистина паркът не е място за спорт, а за отдих и той трябва да бъде наситен с площадки за забавления на децата.
Що се отнася до спора дали водната площ ще пречи на потока от хора към „Микроелектроника”, категорично не съм съгласен. Сега обаче най-важната задача е да се осигури финансиране, за което никой не говори. Според мен стойността на реконструкцията ще бъде около 1.5 милиона лева. Не мисля, че трябва да търсим европейско финансиране, тъй като проектите няма да тръгнат скоро. А моята амбиция е до есента на следващата година паркът да има напълно нов облик”, казва още градоначалникът. Пред местното издание той уточнява, че реконструкцията на парка е последното голямо обещание, което е дал на избирателите преди три години.