Официалната церемония по дипломиране на Випуск 2014 на Международното висше бизнес училище се състоя в събота в НДК. На нея бяха връчени дипломите на 1478 студенти – 1188 бакалаври /специалности „Бизнес администрация”,  „Международни икономически отношения”, „Счетоводство и контрол” и „Туризъм”/ и 290 – магистри по специалностите „Бизнес администрация”, „Бизнес финанси”, „Интернет маркетинг”, „Логистика”, „Музикален бизнес”, „Счетоводство и одитинг”, „Управление на проекти”, „Управление на публичния сектор”, „Управление на сигурността” и „Управление на туризма”.


По традиция ректорът на висшето учебно заведение  проф. д-р Руслан Пенчев  отправи поздрав към абсолвентите, както и към техните близки. От името на академичното ръководство и преподавателите той благодари за успешната съвместна работа през годините и добрите резултати на випуска.


Отличниците Ралица Антонова Тодорова – завършила магистърска програма „Интернет маркетинг”, и Зорница Огнянова Велинова, завършила магистърска програма „Управление на сигурността”, поздравиха колегите и преподавателите от името на випуска.
На церемонията по дипломирането бяха  присъдени и академичните длъжности „професор” и „доцент” на преподаватели, постигнали следващото ниво на професионалното си развитие. Академичната длъжност „професор” беше присъдена на Ванче Бойков и Валери Ненков, а академичната длъжност „доцент” - на Стела Балтова и Мария Казанджиева. Образователната и научна степен „доктор” беше присъдена на Марко Янкович, Тодор Коджейков, Орлин Алексиев и Горан Динич.


За първи път церемонията приключи по необичаен начин, който първо накара залата да притихне, а след това буквално я взриви с аплодисменти и радостни възгласи. Извън всякакъв сценарий, отличничката Зорница Велинова получи обяснение в любов, последвано от предложение за брак от своя приятел Николай, с когото се запознават по време на обучението им в МВБУ. След кратко мълчание, явно изненадана от случващото се, Зорница зарадва любимия си с положителен отговор, а той сложи на пръста й годежен пръстен.