На днешното си редовно заседание Общински съвет - Ботевград прие отчета на ОП „Автогари и транспортното обслужване” за 2015 год. и направените предложения към него.

Постоянната комисия по териториално развитие и екология с председател Тихомир Найденов излезе с предложение да се поставят на спирките в Ботевград и селата указателни табели и разписания на автобусите.

Председателят на Постоянната комисия по бюджет и финанси Цветан Цолов предложи да се оптимизират численият състав и разходите  на ОП „Автогари”. В тази връзка той попита дали общината има възможност да поеме счетоводството на предприятието.
Кметът Иван Гавалюгов обясни, че автогарата не работи на печалба, т.е. каквото е получила това е изхарчила. На неговия въпрос - колко фактури на месец се осчетоводяват от счетоводителя, директорът на предприятието Радка Гасашка посочи – пет-шест.

„Категорично съм на мнение, че работата в предприятието би могла да се оптимизира чрез подкрепа от общината и чрез съвместни дейности с ОП „БКС” за поддръжка на чистотата”, каза Иван Гавалюгов. В отговор на запитване на Филип Филипов може ли да се извърши преструктуриране на предприятието и то да премине към общината, той заяви, че ще направи задълбочено проучване и анализ дали е реалистично и възможно това да се случи, за да се спестят разходи на общината.

Според съветника Георги Георгиев общината не трябва да търси печалба от автогарата, защо тя не субсидира дейността й, т.е. предприятието се самоиздържа. В отговор Иван Гавалюгов заяви, че действително общината не субсидира ОП „Автогара и транспортно обслужване”, но това не означава, че не трябва да се генерират приходи от дейността му.
Съветникът Тихомир Найденов също изрази мнение, че е напълно нормално и логично общината да търси приходи от обект, в изграждането на който е инвестирала значителни средства..
 
В ОП „Автогари и транспортно обслужване” работят трима човека - директор, касиер и продавач на билети.