Днес в среща от 12 кръг на Югозападната трета лига мъжкият футболен отбор на Балкан спечели срещу гостуващия Велбъжд с 3-1 /1-1/. Това бе втора победа на зелените при второто им поредно домакинство, след като миналата неделя се наложиха над Пирин ГД с 3-0, и общо трета в първенството.


Мачът започна лошо за Балкан и гостите от Велбъжд поведоха с 1-0 с гол в 5-та минута, отбелязан от Атанас Пенков. Домакините реагираха сравнително бързо и в 24-та минута успяха да изравнят с попадение на Ивайло Златев от границата на наказателното поле след фалцов удар в далечния ъгъл.


В 55-та минута резултатът стана 2-1 за Балкан, след като Цветелин Цаковски отбеляза с красив диагонален удар. Гостите от Кюстендил веднага се хвърлиха в атака и на два пъти можеха да стигнат до гол след чисти положения, в едното от които техен нападател излезе сам срещу вратаря на Балкан. В същото време балканци на няколко пъти се втурваха в оголената защита, но направиха куп пропуски. Едва в последната минута на редовното време отново Цветелин  Цаковски отбеляза гол за крайното 3-1 за Балкан.