С 21 гласа „за” и 4 „въздържал” Общинският съвет прие информацията за готовността на Община Ботевград за зимния период. 


Снегопочистването в Ботевград, Зелин, Трудовец, Врачеш и Скравена ще се извършва от Общинско предприятие БКС.  То разполага с осем автомобила и очаква доставка на още един.  Общинското предприятие е обезпечено и с необходимите кадри, които имат опит и могат да се справят с тази дейност. Това каза вносителят на информацията – кметът Иван Гавалюгов, пред Общинския съвет. 


„Там, където преценим, че нямаме възможност да се справим самостоятелно, ще бъдат наети фирми, най-вече за малките населени места”, посочи кметът. 


Иван Гавалюгов информира съветниците, че е изискал от ръководството на БКС да изготви график за това как ще става почистването в отделните населени места. Също така той съобщи, че е създадена организация по денонощен контрол на изпълнението на работите по снегопочистването и опесъчаването в общината. 


За почистване на общинските междуселищни пътища общината е провела обществена поръчка за избор на изпълнител. За разлика от предходни година, когато се явяваше само по един кандидат, този път оферти са подали четири местни фирми. До дни ще бъде обявено класирането на участниците и определянето на изпълнител на обществената поръчка.