Предлагаме ви снимки от тържественото отбелязване на 90-тата годишнина на футбола в Ботевград. То се състоя на 1 юни на стадион "Христо Ботев".


Снимките са на доайена на фотографията в нашия град Ивко Гетов.


На тържеството дойдоха повечето от поканените бивши футболисти на Балкан от предишните десетилетия. Всички те получиха почетни значки от Община Ботевград, както и почетни плакети от БФС.


От БФС връчиха флаг и почетен плакет на Община Ботевград за приноса й в развитието на футбола в града. Освен това наградиха и ветерани с почетни значки за особени заслуги.


Бронзовна значка получи националният вратар Пламен Илиев. Със сребърни значки са Марин Ралков, който освен футболист бе и президент на ФК Балкан, Минчо Коцев, Илия Крумов, Божидар Димитров, Павлин Павлов. Със златна значка бяха удостоени Мариян Христов, Стефан Влъчков - Скарамуш, настоящия президент на ФК Балкан 1929 Иван Редовски и Стефан Грозданов, който бе и футболист, и треньор на футболния отбор.


Тържеството завърши с приятелски мач между ветераните на Балкан и Левски, който завърши 3-3. За Балкан точни бяха Димитър Добревски и Мартин Кушев - 2, за Левски вкараха Дончо Донев, Христо Арангелов и Емил Борисов.


Вижте и видео от честването на юбилея: http://videos.botevgrad.com/view/24304/Tarjestveno-be-chestvan-90-godishniyat-yubiley-na-futbola-v-Botevgrad/latestLocal/