Две докладни за отпускане на общо 62 268 лева за консултантски услуги – проектиране, авторски надзор и оценка на съответствието на инвестиционни проекти, са внесени за разглеждане в Общинския съвет. Средствата са необходими за пет обекта. Община Ботевград ще възложи консултантските услуги след съгласие на местния парламент за отпускане сумите.


В първата докладна се предлага да бъдат отпуснати; 23 640 лева за изготвяне на технически инвестиционен проект и авторски и осъществяване на авторски надзор на обект “Преустройство и пристройка на Детска градина “Детелина“ – с. Врачеш“; 3 480 лева за изготвяне на доклад за оценка на съответствието на инвестиционния проект на обект “Изграждане на нов учебен корпус на ППМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров“; 3 480 лева за изготвяне на доклад за оценка на съответствието на инвестиционния проект за обект “Преустройство и пристройка на Детска градина “Детелина“ – с. Врачеш; 2 400 лева за упражняване на авторски надзор при изпълнение на строително-монтажните работи на обект ЛОТ I – “Брегоукрепване и благоустрояване на ул.“Христо Ботев“ в участъка от ул. “Беласица“ до ул. “Г. Попиванов“ в село Трудовец, етапно строителство: Етап I – между ул. “Цар Симеон“ и ул. “Цар Освободител“; Етап II – от ул. “Цар Освободител“ до ул. “Беласица“; Етап III – от ул. “Георги Попиванов“ до ул. “Цар Симеон“.


Втората докладна е за отпускане на 27 000 лева за проектиране на нов физкултурен салон за училището в Новачене и 2 268 лева за изготвяне на оценка на съответствието на инвестиционния проект със съществуващите изисквания.


Докладните записки са включени в дневния ред на предстоящото извънредно заседание на местния парламент, което ще се проведе на 14 декември.