Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM
Анкети :: Дискусия за анкета

16.04.2010 / Кой проект за нова спортна зала в Ботевград повече Ви допада ?

Общ брой гласували: 1270
Още анкети »
Коментари
Guest , 23.04.10, 16:04 (преди 10 години)
Софийски хлебарки!И коптора ви е като за хлебарки! Балкан 2 Балкан 2 Балкан 2 Балкан 3 Балкан 3 Балкан 1 Балкан 1

Guest , 23.04.10, 16:05 (преди 10 години)
На мен лично софийската зала не ми хареса, прелича на едно хале и е оджратителна.На арх.Маркова е пом хъбава, но и там има неща за преправяне. Първо трябва да увеличи местата тъй като лично аз смятам че са доста малко,може напримерно да премахне залата за тренировка защото и без това си имаме друга зала която е чудесна за тази цел.Второ трябва да понамали тези стълби, защото залата става недостъпна за инвалиди.И на последно място може някаква промяна одвънка зад да неприлича на съдебната палата или на някакво жилище.Може би само смяната на цвета с зелено, ще е подобре и без това е цвета на нашия отбор и на града.И поздравление арх.Маркова добре сте помислили за търговска час, по този начин може залата бързо да си възвърне даденото за нея.Пожелавам ви успех и дано в близките години да се осъществи проект за нова спортна зала,чакам го с нетърпение Много щастлив

kler , 23.04.10, 16:17 (преди 10 години)
към#102 -Моля ,първо да се научите да пишете грамотно,а след това да давате "съвети" в областта на архитектурното проектиране.

Guest , 23.04.10, 16:22 (преди 10 години)
Нито едната , нито другата ми харесва. Софийската не прилича на нищо, не се връзва с нищо в Ботевград, като военен бункер е, на Маркова е по - добре, но защо е оранжева фасадата. Зеленият цвят е символ на Балкан

Guest , 23.04.10, 16:49 (преди 10 години)
Умолявам всички , които участват в дискусията, да се дистанцират от този пазарски тон. Все пак е очевидно ,че тук коментират и архитекти. Бих искала обсъждането да скочи на малко по-високо ниво. Желателно е да се уважаваме взаимно. арх.В.Маркова


Guest , 23.04.10, 18:37 (преди 10 години)
Коментарът не може да бъде показан.

Guest , 23.04.10, 18:51 (преди 10 години)
Балкан 1 Балкан 1 Балкан 1

Guest , 23.04.10, 19:16 (преди 10 години)
В проекта на РС инжинеринг веднага се забелязва че ВИП ложата е само с 10 места , без да има самостоятелен достъп до нея. Как си представяте презедента на мач, след който се смесва с останалите посетители и се бута в навалицата за да излезе от залата.Да не говорим че в почивката на полувремето президента няма как да излезе, освен да се смеси с останалите зрители. Кабината за журналисти също е само една с няколко места на една маса , също без самостоятелен достъп. За да излезеш от журналистическата кабина,след мача, трябва да изчакаш, да се евакуира публиката. Това господа от РС е недопустим недостатък във вашия проект. Във всички зали обикновено има официална трибуна и трибуна за служебни лица. Във вашия проект това не го видях. Една абсолютна каша от влизащи и излизаши всякакви, без ясно диференцирани подходи за различните категории посетители.

В проекта ви виждам само две съблекални. И в най -старите зали съблекалните са поне четири и всеки отбор влиза или излиза от игрището през отделен вход-изход. Само две съблекални са достатъчни за един физкултурен салон, но не и за зала , с претенциите за провеждане на "всичси видове световни и европейски събития". Ресторантът ви , проектиран на трето ниво не отговаря на нито едно от изискванията на противопожарните норми,както и в него липсват задължителните обслужващи помещения, които са необходими за функционирането му. Няма да ви ги изреждам, направете си труда в следващия конкурс , в който участвате , да сте по- запознат.

Нека комисията , която е толкова затруднена, да направи сравнение на двата проекта,поне по тези показатили, за да се справи по-бързо и да обяви резултатите, без да се бави повече.


Guest , 23.04.10, 19:33 (преди 10 години)
Благодаря Ви #106 - най-после едно интелигентно изложено мнение и позиция.И не защото съм на идентично мнение с Вас, но защото придава истински смисъл на форуми ,като този.

Guest , 23.04.10, 19:36 (преди 10 години)
Мнението на #107 е просто неандерталско и проектът не го заслужава!

Guest , 23.04.10, 19:39 (преди 10 години)
до #106 , явно нямаш смелост да се подпишеш под думите си, типично за дребните миши душици. Мислиш се за много дискретна, но даваш достатъчно поводи от написаното да се усъмни човек, че това си ти МАРИЕЛА АНДРЕЕВСКА. Не са много жените архитекти в града, пък и знаем за позицията ти относно спортната зала и още повече за отношението ти към един човек, който за разлика от теб предпочита да работи упорито и да дава всичко от себе си, а именно арх. Маркова.

Като намираш толкова кусури ( аз лично не прочетох нито един конкретен, а само някакви нелепи сравнения, на които и невежия би се изсмял ) защо ТИ компетентната и можеща архитекта не си седна на дупето и не спретна един "авангарден" и "иновативен" проект на спортна зала, пък макар и не подарен. Защо не ни показа на нас "непросветените провинциалисти", как би трябвало да изглежда "залата за бъдещите поколения" в цялата си неземна красота и функционалност.

Защото ТИ - МАРИЕЛА АНДРЕЕВСКА , макар и може би не лош архитект ( за което нямам доказателства, казвам го просто от вродена добронамереност ) си типичен представител на лошата страна на сборния образ на българина - завистлив, не добронамерен, не признаващ и не зачитащ усилията и труда на другите ... мисля да не прекалявам. Много бих се радвал, АНДРЕЕВСКА, ти да беше представила твой проект, по-добър, по-съвременен, не приличащ на универмаг, не ретрограден, изстрелващ ни в бъдещето, проект осъществим, такъв, който би накарал децата ни и след 50 години да се гордеят със своята спортна зала. Мнения могат да дават всички, но само 2-ма - Р.С. Инженеринг и арх. Маркова, показаха своите проекти, своите идеи, дадоха своя труд, вместо да седят като други техни колеги, за които бе по-лесно да напишат своето НЕ професионално, а мнение, родено от дълбините на тъмната страна на душевността си ( допускаме пак от вродена добронамереност, че има и светла такава и силно се надяваме тя да е преобладаващата )

След като искаш да изкажеш своето професионално мнение направи го действително с професионални аргументи по професиоанлен начин. Ще ти помогна - сравни двата проекта по избрани от теб основни показатели, които са най-съшествените според твоите знаниея и разбирания при проектирането на един такъв обект. Анализирай конкретните функционални предимства и неодостатъци на единия и другия проект, както и архитектурните им достойнства. Сравни ги и по измерими показатели, за да бъде мнението ти обективно, а не субективно. Моля Ви господа архитекти, пишещи в този форум, направете ПРОФЕСИОНАЛЕН, ГРАДИВЕН, КОРЕКТЕН, ОБЕКТИВЕН АНАЛИЗ НА ДВАТА ПРОЕКТА.

Не избивайте комплекси и не умаловажавайте труда на Вашите колеги, постарали се да предложат техните идеи - без значение платено или безплатно.

Guest , 23.04.10, 19:43 (преди 10 години)
Как разбрахте че проекта на Маркова е по-скъп като е с цели 2000 кв. м. по -малко застроена площ. Има търговски обекти , има помощна тренировъчна зала , конструкцията и е с пъти по- евтина и по- елегантна и не заемаща излишен обем, има нормални подходи към трибуните , Вип ложа за 80 души , осигуряваща необходимото уединение за достатъчно на брой обслужващи помещения. В проекта на Хинков и Славова ако е осигурен отделен вертикален достъп до ложата, не е осигурен хоризонтален,да не говорим че спортното поле е преоразмерено значително. Не знам дали някой осъзнава че всеки излишен квадратен метър площ ще струва десетки хиляди лева на данъкоплатците. Едно преоразмерено спортно поле увеличава значително квадратурата на обекта, но архитектите си изчисляват хонорарите на квадратен метър, така че защо да не сложат някой друг декар отгоре. На тези двамата това не им пука, защото никога след това няма да влязат в тази зала, нито пък ще разберат къде са сбъркали, тъй като няма кой да им каже. Проектантското бездушието прозира отвсякъде. За жалост и НЕКОМПЕТЕНТНАТА комисия , никога няма да прозре предимствата на другия проект, защото това не е важно. Тези от комисията също няма да влязат в залата, която са избрали, важното е да се избере техния човек, за да може после да си играят игрички с парички. Резултатът е предначертан. Нека се забавим, да забравят хората за хубавия проект на арх. Маркова и после ще си изберем ,който сме си намислили. Интересно за какви комисионни говорите, като арх. Маркова е проектант, а не строител, ако познавате кмета Георгиев, дали е възможно до архитекта да достигнат някакви комисионни, освен ако не е една друга архитектка.

Guest , 23.04.10, 20:57 (преди 10 години)
Не мога да оставя без отговор глупостите написани от 111.Първо: Изобщо не познавам Мариела Андреевска, и когато говоря за сплетни, не говоря за тесния колегиален кръг в Ботевград, а имам предвид на национално ниво.Второ: Мисля, че достатъчно ясно обясних, защо не подписвам мнението си, но е необходимо човек да иска да разбере.Трето: Ясно казах и защо не мисля, че форумът е място за подробни професионални дискусии. Не мислиш ли, 111, дето се боиш да се подпишеш под глупостите си, че за всяко нещо си има време и място? Не мислиш ли, че тази наша българска помиярщина и простотия, да не знаем кога, къде и какво да говорим, просто ни изяжда главата и ни пречи да се превърнем в цивилизовани хора?Четвърто: Мнението ми е само и единствено ПРИНЦИПНО, и като такова, мястото му е точно тук, и със сигурност ще бъде оценено по достойнство от разумните хора в този форум, към които не мисля, че се числиш ти самата/самият.Колкото до 112-ти, очевидно нищо не разбира от строителство, нито от проектиране, а и глупостта му е повече от очевадна."106"

Guest , 23.04.10, 21:03 (преди 10 години)
При по-внимателния втори прочит на написаното от "111", дали пък зад този номер дали не наднича едно Весело лице, мисля си аз?"106"

Guest , 23.04.10, 21:05 (преди 10 години)
М-м-м, да-а-а...Тъй ще е май!

Guest , 23.04.10, 22:00 (преди 10 години)
Неорганизираните, хаотични в действията си архитекти, започнали много работи, както се казва едно за главата едно за краката надделяват с аругантно поведение срещу можещите.Чудя се как така хвалебствено и високопарно се изказват за проекта на "Р.С.

Инженеринг", ами не виждате ли, че това е една затворена, зловеща купчина хвърлена на терена, затворена отвсякъде, представете си на мач, на изкуствено осветление, то страх да те хване.Да не говорим за лошото функционално решение.Но пък дар словото е прекрасно по отношение на представянето на проекта.Огледайте проектите и вижте колко проекта на арх.Марковае по-добър, по добре обмислен отвсякъде и като функция и като фасада, стига да се изпълнява по проект.

Каквото да се пише и говори няма сравнение между двата проекта!

То пък сега след като видяхме проекта на арх.Маркова, ами другите хорица могат да си поправят я фасадата, я разпределението, то.... много може да се поправя сега.

Guest , 23.04.10, 22:53 (преди 10 години)
Според мен #115 е абсолютно прав, защотото както #94 е отбелязал след коментара на #68, се оказва че #39 мисли по същия начин, както и #30, които напълно се препокриват с мнението на #15 и #11. Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив

kler , 24.04.10, 10:14 (преди 10 години)
Кой си ти #116?-Предубеден подръжник на един от проектите,който не вижда по-далече от изградените си представи.А за твоя информация- всеки идеен проект дава основните параметри и концепция и колкото е по-добър,толкова повече възможности за обогатяване и развитие съдържа в себе си.Това е известно и на първокурсниците в архитектурния факултет.

Guest , 24.04.10, 12:43 (преди 10 години)
М-м-м, да-а-а... но сякаш не е известно на г-жа Маркова. Не виждам как нейния супермаркет може да се превърне в нещо модерно и красиво, без да бъде изпроектиран наново, но от някой друг Много щастлив !

Guest , 24.04.10, 18:48 (преди 10 години)
Допада ми проекта на г-жа Маркова-обмислен е много добре!

Не бъдете анонимен, използвайте акаунта си
Моля, спазвайте добрия тон и не използвайте нецензурни и обидни изрази!
* Съгласно българското законодателство, botevgrad.com е длъжен да съхранява, и да предоставя на компетентните органи, при поискване, данни за публикации и коментари, поместени на страниците на сайта!
:D :) :( :o: :shock: :conf: 8) :lol: :x :P :uups: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :balkan1: :balkan2: :balkan3: :bc: :vbc: