Начинът, по който се провежда протестът на полицаите, противоречи на законовия ред и начина на водене на разговорите. Това каза в предаването „Седмицата” по Дарик радио министърът на вътрешните работи Михаил Миков по повод символичния протест на служителите не МВР до сградата на министерството.

Вътрешният министър беше категоричен, че ръководството на МВР не е в състояние да удовлетвори искането на полицаите за 13-та заплата. Миков добави, че се търсят възможности за коледни добавки, но дали такива ще има, ще стане ясно в края на годината. „Изразходването на фонда работна заплата е определящото по отношение на възможността да бъдат предоставени коледни добавки”, заяви още министър Миков.

Вътрешният министър Михаил Миков добави, че всеки, който приеме да бъде държавен служител, трябва да приеме и финасовите възможности на държавата.

На въпрос на водещия къде са полицаите в Студенския град на София, министър Миков отговори:

Сложен въпрос, колкото са виновни полицаите, толкова разбира се и режимът, който е там, който създава едно усещане за Студентски град като едно увеселително градче, така че ресурсът, с който се разполага, но това е по-големият въпрос – колко може да плати държавата и обществото, защото на МВР се възлагат всякакви функции. Всички нови закони, които се приемат винаги се възлага някаква функция на полицията. В крайна сметка това също трябва да се преустанови и да се знае, че когато се възлагат нови функции, те трябва да бъдат бюджетно осигурени, включително с бройки хора, материално техническо обезпечаване. Народното събрание трябва да прецени колко ще плаща за сигурността.