Полицаите започват ефективни постоянни протести, ако до 16 октомври правителството не започне да решава проблемите в системата на МВР, съобщи пред Дарик Галентин Грозев от Синдикалната федерация на служителите в министерството. Той  обясни, че автомобилите в МВР не са минали годишен технически преглед и няма кой да извършва поддръжката им. Не стигат и парите за дрехи и консумативи, сподели той.

Недоволните полицаи са убедени, че в правителството има хора, които възпрепятстват решаването на проблемите в МВР. Затова протестът им е насочен не конкретно срещу министър Цветан Цветанов, а срещу цялото правителство.

„Това означава, че незабавно, дори в този момент, трябва да започнат преговори, поемане на ангажименти, срокове и конкретни лица, които да ги изпълнят. Защото всички напразни обещания „ще", „след време" - някой да ни направи нещо, са безсмислени за нас", коментира Грозев.

Ако правителството не предприеме действия за решаването на проблемите, на 16 октомври ще има заседание на синдикатите в МВР, на което ще бъде взето решение по какъв начин да се протестира ефективно. Този път обаче от Синдикалната федерация на полицаите уточняват, че протестът ще бъде постоянен и няма да приключи за няколко часа.

„Синдикалната федерация на служителите в МВР запазва желанието си за участие само в ефективен социален диалог и призовава всички граждани, организации и институции, да подкрепят техните искания", пише още в приетата днес декларация на Синдикалната федерация на служителите в МВР.