Как би определил новия си албум?

50 Cent: Албумът "Curtis" и самата работа по него много се различават от предишните ми проекти. Преди в соловите ми албуми си сътрудничих само с членове на G-Unit, Eminem и Dr. Dre. Този път работих с Тимбаленд, Джъстин Тимбърлейк, Мери Джей Блайдж, Akon, и Никол oт Pussycat Dolls. Опитах се да създам музика, която да "създава събития", да се харесва на хората, да е по-различна.

Албумът ти, който излезе през септември, беше планиран да бъде пуснат още през юни. Каква е реалната причина за забавянето?

Това, което хората не знаят е, че когато звукозаписните компани осъзнаят, че даден албум не се харесва, те престават да работят по него. Ако Curtis беше излязъл през юни, то парчетата в него щяха да са на различни позиции в чартовете. Според мен песните "Straight to the Bank" и "Amusement Park" си свършиха добре работата и хората ги приеха страхотно.

Твоите фенове в Америка са много, но техният брой извън САЩ сигурно е още по-голям.

Наистина е така. Ще е откачено ако издам албум само в САЩ, а не го пусна и международно, тъй като хората в другите страни ще си го теглят от Интернет, без да си плащат за него.

Ти освен с музика имаш и други бизнес начинания. Фирмата Кока-Кола купи твоята компания Vitamin Water. Но ти все още имаш модна линия и изкарваш доста пари от нея, от книгите, и от всичко, с което се занимаваш, освен музиката. Смяташ ли скоро да се захванеш и с нещо ново?

Да, скоро ще пусна на пазара мой собстен парфюм.

Само мъжки ли ще бъде или ще има и за двата пола?

Ще има и мъжки и женски аромат.

Водиш доста здравословен начин на живот - тренираш редовно, не пушиш, не пиеш... Замислял ли се някога да създадеш верига от фитнес центрове или нещо подобно?

Да, мислел съм си го. Може някой ден и да го направя, само че трябва да имам достатъчно време, за да проуча всичко с този вид бизнес, преди да се захвана с него.

Работиш и по няколко нови проекта за филми.

Да, дори скоро ще се снимам с Ал Пачино и Робърт Де Ниро във филма "Righteous Kill."

Имаше ли възможността да се запознаеш с тях предварително?

Да, срещнах се с тях, дори с Робърт Де Ниро два пъти. Посетих дома му и се запознах със жена му, а след това отидохме и да стреляме.

Ти си един от най-добрите и известни рапъри, знаменитост, която е популярна по цял свят. Песните, филмите и всичко, което носи твоето име се купува мигновено. Кое е най-хубавото и най-лошото в това да бъдеш 50 Cent?


Хубавото да бъдеш известен е, че винаги имаш избор, нови възможности, с които да се захванеш, да опиташ, за да разбереш дали искаш да се занимаваш с това. Славата ми позволява да екпериментирам. А отрицателното е в това, че хората около теб започват да имат по-високи очаквания след като успехът ти расте, макар и да не да наясно с всичко, което ти струва той - те просто искат повече.

Къде искаш да се видиш след време? Извървя дълъг път - от "Get Rich or Die Trying", през "Massacre" до последния ти албум "Curtis". За 5 години ти се издигна не от дъното, но от доста ниско положение в музикалните среди и успя да се превърнеш в звезда.

Не, бях точно на дъното. (смее се бел.р)

Къде искаш да видиш себе си след 5 години?


Моята цел е просто да запазя позицията, която имам в музика, в шоубизнеса.

Да останеш на върха?

Искам да мога да правя онези неща, които желая. Ако не достигнеш до нещо, значи не си го направил, може и да си успял, но само, защото искарваш пари от него, но следващата година няма да бъдеш там, където си бил, тъй като си го правил, само защото е трябвало, а не защото си искал.

Тоест да запазиш "короната" си?

Не става въпрос толкова за пари, колкото за амбицията да бъдеш някой и да продължиш да бъдеш дори след години. Винаги се опитвам да си създавам нови цели, които да постигам.

В днешно време всеки иска да бъде рапър, да влезе в "играта". Какво би посъветвал онеази, коитоти се възхищават и искат да бъдат като теб?

Трябва да бъдеш себе си, тъй като в началото някои твои парчета може и да не се харесат, но след време това може да се промени и да се превърнеш в новото лице в рап музиката. Моят стил винаги е бил малко агресивен, заради миналото ми, но никога не го промених само заради нещо или някой. Трябва да оставиш музиката да бъде отражение на твоите прeживявания, да пишеш за онова, което ти се случва.