Софийския градски съд (СГС) остави в ареста дупнишкия бизнесмен Пламен Галев, приближения му Красимир Оков и охранителя Георги Градевски – Конана. Магистратите определиха най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража, като по този начин потвърдиха решението на Софийския районен съд от 6 декември. Според адвоката на Галев – Виктор Михайлов Галев няма да обжалва мярката, тъй като не иска да въвлича в скандала и останалите подсъдими.

Галев е обвинен в това, че на 8 ноември, в дискотека в Дупница, охранителят Градевски е ударил сина на журналиста от вестник „Струма” Лидия Павлова и спукал тъпанчето на момчето. Павлова твърди, че е била принуждавана от Пламен Галев да убеди сина си да оттегли жалбата, тъй като бизнесменът е щял да компрометира момчето в употреба на наркотици. Заседанието се проведе при закрити врати. Според прокуратурата в момента срещу Галев има още две висящи досъдебни производства.

Неговият защитник Виктор Михайлов беше категоричен, че доводите на обвинителите са нелогични. „Прокуратурата представи пред съда едно писмо, което по наше мнение е с невярно съдържание, и ние ще го докажем, в което се твърди, че срещу Пламен Галев има две висящи досъдебни производства. Няма такива досъдебни производства и до нашето знание не е дошло, че някои е образувал такова дело, не са повдигани срещу него такива обвинения, за което твърди прокуратурата,”, каза той. „Мисля, че някой се стреми да покаже, че се бори с организираната престъпност и то с едни такива крути мерки като операции на въоръжени полицаи”, допълни още Михайлов.

Въпреки мерките за сигурност срещу Пламен Галев той успя да каже, че е жертва на абсолютна несправедливост. По думите му виновниците за това са от ДАНС и прокуратурата.