„Атака" ще бъде сред първите три политически сили след следващите парламентарни избори наред с БСП и ГЕРБ и ще се превърне в незаобиколим фактор за съставяне на правителство, обяви Волен Сидеров на Националния сбор на партията, който го преизбра за лидер. "Атака" предвижда, ако догодина бъде във властта, да инициира операция „Хайка" за справяне с организираната престъпност. Според Сидеров тя трябва да обхване и политици, които да бъдат следени и подслушвани за евентуални нерегламентирани контакти.

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров беше посрещнат от над 500-те делегати на форума.

„Ние отиваме на избори, готови да управляваме България”, отбеляза лидерът на партията. Сидеров не даде ясен отговор на въпроса дали „Атака” би участвала в правителство с ГЕРБ, тъй като Бойко Борисов имал да отговаря на много въпроси.

Единствен досегашният заместник-председател на партията Антон Сираков гласува против преизбирането на Волен Сидеров за лидер, тъй като той бил подменил политиката на „Атака”. Сираков не влиза в новото ръководство на формацията и ще обжалва решенията на форума. Ето какво още каза той:

„На мен ми бе попречено да дойда на въпросното събиране. Доста време изхабих да отворя външната врата на жилището, в което живея, защото тя беше залепена за рамката с нещо, което на пръв поглед оценявам като силикон. Също така беше натъпкан и патронът на ключалката. Заварих личния си автомобил с три нарязани гуми. Не знам кой е".