Президентът на БФС Борислав Михайлов гарантира, че националният отбор на този етап няма да е воден от чуждестранен специалист. "Чужденец няма да поема националния", призна Михайлов пред Re-Tv. Босът на Централата съобщи, че не се притеснява от нито един от евентуалните кандидати, които ще се изправят срещу него на изборите в края на януари.

"Ще коментирам този въпрос едва след 15 януари, когато изтича срокът за издигане на кандидатури", съобщи Михайлов, цитиран от "7 дни спорт" .

"На конгреса има 424 делегати, всеки от тях ще изслуша внимателно какво се говори и ще прецени за кого да гласува", допълни Михайлов

Той добави, че пред конгреса ще отчете подробно какво са свършили в БФС той и екипът му за четиригодишния си мандат.

"Платформи всеки може да напише, въпросът е какво се е свършило", каза Михайлов. "Ако бъда преизбран, ще направя промени в изпълнителния комитет. Имаше хора, които ме предадоха:, каза още Президентът на БФС

Михайлов добави, че ще обяви пред конгреса името на новия селекционер на националния отбор, който ще поеме тима, в случай че Боби бъде преизбран. Той добави, че засега вариантът е с български треньор, а не с чужденец. Това било и мнението на групата в изпълкома, която се занимава с кандидати. Според него БФС води преговори с няколко чужденци, но моментът не бил подходящ за ангажиране на треньор отвън. Освен това кандидатите искали поне по 500 000 евро годишно, което според Михайлов е твърде висока сума.