Новите шефове на ЦСКА от "Титан" най-после събраха кураж и осъществиха отдавна планираното си намерение - да освободят от треньорския пост легендата Димитър Пенев. Клубното ръководство ще съобщи официално новината на пресконференция днес от 12 часа на стадион "Българска армия".

 Наследник на Стратега на треньорския пост на шампионите ще бъде племенникът му Любослав Пенев. Голмайсторът на Валенсия, Компостела и Селта от близкото минало вече е стиснал ръце с ръководителите на "Титан" - Иво Иванов и Димитър Борисов. Очаква се Любо да доведе със себе си за помощник-треньор Хесус Паредес. В края на 2008 година той направи неуспешен опит да уреди испанеца за държавен селекционер на България.

Въпреки близката си роднински отношения Пената и Чичовото са в зле прикрит конфликт, като именно треньор номер едно на България за 20-и век осуети възможността племенникът му да заеме ръководен пост в ЦСКА преди няколко месеца. Очаква се рокадата да бъде обяснена със срамното отпадане от турнира за Купата на България след загуба от Пирин на домашен терен.

Истинската причина за упорито отричаното решение на "Кралете на боклука" е огромната власт, с която Димитър Пенев се сдоби в клуба след сътресенията през лятото на миналата година. От влизането на "Титан" в ЦСКА досега чичо Митко се конфронтира на няколко пъти с новата власт, като слабото представяне на футболистите срещу "орлетата" послужи като възможно най-удобния повод за осъществяване на треньорската смяна.