Шефът на Марек Йордан Андреев смята, че нанесеният му вчера побой няма нищо общо с ролята му на футболен президент. "Нападението не трябва да се свързва с футбола. Не виждам как това може да е причината. Никой не ме е заплашвал, нито съм имал пререкания с някого", коментира Андреев пред БНР. Той стана жертва на атака от страна на двама неизвестни засега мъже, които го пребиха в столичния квартал "Овча Купел" около 19,00 часа вчера. В резултата на това той е със счупени нос, палец на дясната ръка и глезен на левия крак. Днес Данчо Елечето беше опериран и ще остане в "Пирогов" още два дни.

Инцидентът е станал в двора на къща, в която е имало лекарски кабинет. Там президентът на дупничани е отивал на процедури.

"Бяха само двама човека. Изненадаха ме в тъмното и не успях да реагирам. Те започнаха да ме ритат, но после избягаха, след като се развиках. През цялото време не обелиха нито дума", добави Андреев пред Канал 3.

Той обаче е категоричен, че няма да подава жалба в полицията и не иска случаят да се разследва. "Знам, че нито ще намерят биячите, нито поръчителите. В полицията ще ме разпитат и какво? Аз не мога да кажа как изглеждаха нападателите, тъй като беше тъмно и не ги видях", обоснова се Андреев.

В края той не изключи варианта занапред да си наеме охрана. "Досега не съм имал такава. Ако имах някакви притеснения, щях да ходя с охрана. Нямам никакви предположения от къде е дошла тази поръчка", завърши Йордан Андреев.