През изминалото денонощие екипи на Министерството на извънредните ситуации (МИС) работиха по изтегляне на аварирали автомобили в областите Видин, Монтана, Ловеч и Пловдив, съобщиха от ведомството. Видинските спасители са изтеглили аварирали автомобили на пътя Кула – Коста Перчево, на път Е-79 в района на град Димово, обл. Видин и на главен път Е-79 до разклона за село Ивановци в общ. Видин.

Спасителен екип от Монтана е изтеглил лек автомобил на пътя Монтана-Видин в района на село Смоляновци, общ. Монтана, лек автомобил на пътя Монтана-Видин в района на село Студено буче и излязъл от пътното платно по път Е-79 лек автомобил в землището на село Винище, община Монтана.

Спасители от Ловеч са изтеглили паднал в канавка лек автомобил „Ситроен” по пътя Ловеч-Севлиево на 1 км. от разклона за село Горно Павликени, обл. Ловеч.

Към 03.10 часа е получен сигнал за тежкотоварен автомобил, скъсал мантинелата и надвиснал от моста на река Мечка, в района на кв. „Дебър” в Първомай, обл. Пловдив. Спасителната група на МИС- Пловдив ще изтегли автомобила, след като бъде разтоварен. Шофьорът е транспортиран в МБАЛ – Първомай, без опасност за живота.

Спасителни групи от Русе и София са отстранили опасно надвиснали ламарини от покрива на блок „Лайпциг” в ж.к. „Здравец север” в Русе. Те са премахнали и паднала външна метална щора върху дърво, под което минава пътека за блок 27 в столичния квартал „Дианабад”. Районите са обезопасени.

Екип на МИС в Русе е извършил замерване по сигнал за теч на газ от газопровод в разклонение към Кожената фабрика в района на ул. „Димитър Басарбовски”. Установено е, че няма наличие на вредни емисии в атмосферата. Аварията е отстранена от екип на „Газоснабдяване” ЕАД – Русе.

В Пловдив е получен сигнал за гъст пушек с остра миризма от индустриалната зона на кв. „Изгрев”. Спасителна група е установила, че пушекът е причинен от запалени автомобилни гуми. Извършени са контролни измервания на атмосферния въздух, не е установила наличие на опасни вещества. Пожарът е погасен.