Звездата на Манчестър Юнайтед и българския национален отбор Димитър Бербатов официално бе коронован за футболист №1 на България за 2008 година. Той получи наградата си на церемония в хотел "Кемпински Зографски". Капитанът на националния отбор спечели престижното отличие за пети път, като се изравни по този показател с Христо Стоичков. Именно легендата на ЦСКА и Барселона връчи ценния приз на Бербатов. "Деветката" на Манчестър Юнайтед получи 283 точки и остави далеч зад себе си подгласниците Георги Петков и Благой Георгиев. И тримата призьори получиха своеобразни "златни топки". Капитанът Бербатов получи и компас, за да води националния тим към успехи.

Бербатов заслужи трофея след отличното си представяне с екипите на Тотнъм и Манчестър Юнайтед през годината. С екипа на Тотнъм той спечели Карлинг Къп след победа с 2:1 над Челси, като един от головете бе негово дело. През лятото Бербо стана най-скъпият играч в историята на Манчестър Юнайтед, след като "червените дяволи" платиха за него 30.75 млн. паунда плюс Фрейзър Кембъл. Досега капитанът на националния отбор е реализирал две попадения във Висшата лига и 4 гола от 3 мача в Шампионската лига. Само преди седмица той стана първият българин триумфирал в Световното клубно първенство, въпреки че не взе участие в турнира, поради вирусно заболяване.

Втори в престижната анкета остана вратарят на Левски и националния отбор Георги Петков. Въпреки неубедителното представяне на "сините" през 2008 година, Петков успя да се представи на висота и да бъде най-добрия играч на българския вицешампион. Трети остана халфът на Славия Благой Георгиев. Освен с доброто си предствяне с екипа на "белите" през есента, Благо бе сред най-добрите за националния отбор в досега изиграните световни квалификации.

На церемонията бяха наградени и най-добрите по постове - Георги Петков, Кирил Котев, Александър Александров-Кривия и Георги Иванов-Гонзо, както и най-добрият млад играч за 2008 година Павел Виданов.

Топ 10 за 2008 година:

1.  Димитър Бербатов      283 т.
2.  Георги Петков         162 т.
3.  Благой Георгиев       122 т.
4.  Стилиян Петров         49 т.
5.  Мартин Петров          36 т.
6.  Александър Александров 28 т.
7.  Александър Тунчев      25 т.
8.  Тодор Янчев            24 т.
    Велизар Димитров       24 т.
10. Димитър Рангелов        8 т.
    Мартин Кушев            8 т.