Най-популярният италиански вестник „Гадзета дело спорт” обърна сериозно внимание на българския национален отбор преди важната световна квалификация в събота.

Италианските журналисти са посочили, че България не е само Димитър Бербатов. Вестникът с розовите страници показва сериозен поглед спрямо актуалния съперник на Италия.

Журналистите припомнят мача-полуфинал от САЩ ‘94, когато „адзурите” биха България с 2:1, благодарение на Роберто Баджо. Стоичков, Балъков, Лечков и Костадинов са определени като феноменални футболисти от най-тиражния вестник на Ботуша. Сериозно внимание в статията се обръща и на Мартин Петров, който е определен за най-добрия халф в българския отбор. Подобна оценка получава и Стилиян Петров. „Гадзета дело спорт” не пропуска да похвали автора на изравнителния гол срещу Черна гора Благой Георгиев. Играчът на Славия е определен като футболист във форма. Похвални слова се изсипват и върху дуета от Енерги - Ангелов и Рангелов. „Големият отсъстващ”, това е безспорно е Валери Божинов. „Все още младият нападател пропуска мача заради контузия. Валери е известен в Италия от престоя си в Лече, Фиорентина и Ювентус. Ако той беше на линия атаката, България щеше да е много по-бърза. Двамата с Бербатов щяха да са проблем”, отбелязва авторът на статията.