Потребителите на конзолата за игри Wii ще получат достъп до нова услуга – видео по заявка. Най-голямата рекламна агенция в Япония, Dentsu, обяви партньорство с доставчика на конзолата и издател на игри Nintendo, съобщи TechRadar.
От услугата ще могат да се възползват потребители с Wii-съвместими телевизори. Te ще имат достъп през интернет до свободно и платено съдържание.
За разлика от подобни онлайн услуги, които осигуряват популярни филми и телевизионни шоута на потребителите на PlayStation 3 и Xbox 360, видеото по заявка за Wii ще предложи ексклузивна продукция. Според информационната агенция Nikkei, услугата ще включва анимационни филми, семейни предавания и съдържание с познавателно-развлекателен характер.
Услугата ще стартира в началото на следващата година на японския пазар. По-късно видеото по заявка за Wii може да стане достъпно и в други райони на света, в зависимост от възприемането на услугата от японските потребители.
Nintendo е лидер на пазара за геймърски конзоли. Данните сочат, че към края на септември тази година компанията е продала близо 35 милиона броя от своята Wii, която е снабдена с революционно устройство за дистанционно управление.